O nas

Kdo smo

Smo inovativno podjetje za elektroniko, s 30 letno tradicijo razvoja in proizvodnje elektronskih komponent.

URSA podjetje za elektroniko d.o.o.

Delovanje podjetja je usmerjeno predvsem v industrijsko elektroniko in sicer natančneje v izdelavo brezkontaktnih približevalnih stikal (Proximity Sensor), katerih potreba se odraža v glavnem pri avtomatizaciji industrijskih procesov. Razvijamo in izdelujemo pa tudi senzorje za posebne namene in potrebe.

Induktivni senzor Proximity sensor URSA - O nas

induktivnisenzor.si

Izdelujemo kvalitetna približevalna stikala za različne potrebe posameznikov in industrije.

Zlati razred

Podjetje dosega mednarodni standard bonitetne odličnosti in spada med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte, ki poslujejo izjemno in dosegajo zlato odličnost

Induktivni senzor Ursa Zlati AAA

30 let tradicije

Podjetje deluje že vse od leta 1990 in je prisotno na trgu v industriji že 30 let.

Kaj še delamo

Skozi leta se je pokazala potreba po inovacijah s področja zelenih tehnologij, zaradi česar smo se odločili, da ustvarimo dodatne programe in s tem razširimo svoj potencialni trg. Danes je velik del našega razvoja usmerjen v ekološko naravnane produkte. 

Določeno znanje smo že imeli, bilo pa ga je potrebno še precej nadgraditi. Čakala nas je dolga in naporna pot, polna vzponov in padcev, pri tem pa je naše znanje počasi raslo in nam omogočilo razviti nekaj novih produktov, katerih inovativnost smo potrdili s številnimi priznanji in nagradami. https://ursa-doo.si/nagrade-inovacije/

Vpeljevanje novih produktov je posledično zahtevalo tudi povsem novo raziskavo trga. Po opravljeni raziskavi je bilo med drugim ugotovljeno, da obstaja velika potreba po novih, enostavnejših načinih za sanacijo kapilarne vlage, ki se pojavlja na skoraj vseh starejših stavbah (hišah), ki imajo poškodovano oziroma dotrajano hidroizolacijo, ali pa le te sploh ni, kot je značilno za starejše objekte.

Svoje znanje smo porabili, da smo razvili sistem, ki ljudem na enostaven in eleganten način odpravi problem, ki jim ga povzroča kapilarna vlaga, s tem pa jim tudi nudi izboljšane življenske pogoje.

Nastal je večkrat nagrajen sistem ECOpulse in zaščitena blagovna znamka ECOpulse line.

ECOpulse_line TM Ursa podjetje za elektroniko

https://www.ecopulse.eu/sanacija-kapilarne-vlage/

Prejeta priznanja za ECOpulse sistem:

  • Priznanje za Ambasadorja Novih Idej (Gospodarska zbornica Slovenije)
  • Priznanje za Inovatorja Leta (Spodnje Savinjske doline)
  • Priznanje Okolju Prijazen Postopek (Časnik Finance in Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad)
  • Priznanje RGZC (Regionalna Gospodarska Zbornica Celje)
  • Priznanje Tehnocentra (Tehnocentra Univerze v Mariboru in Štajerske)

V preteklih letih smo se izurili v novih znanjih, ter postali strokovnjaki in svetovalci na področju sanacije kapilarne vlage s postopkom elektroosmoze. 

ECOpulse sistem je v Sloveniji pomagal pri odpravljanju problemov kapilarne vlage že na več kot 500 objektih.

Naš glavni trg predstavlja Slovenija, postopoma pa se širimo tudi v sosednje države. Smo edini slovenski proizvajalec tovrstnih sistemov, program pa prinaša podjetju vsako letno rast.

Pri svojem delovanju smo uspešni tudi zato, ker veliko vračamo skupnosti, ob tem pa smo skušali odgovoriti na vprašanja kot so: 

Kaj lahko naredimo, da pomagamo odpraviti pereč problem čim več ljudem?

Nastal je brezplačni priročnik, Kako odpraviti problem vlažnih sten? Priročnik s koristnimi nasveti pomaga uporabnikom prihraniti čas in denar, ter jim prihrani morebitne težave in stroške, ki bi si jih lahko ustvarili z napačno sanacijo.

Kako ponuditi odlično storitev, ki si jo bo lahko privoščil prav vsak?

Nudimo edinstveno storitev, pri kateri izvajamo brezplačne oglede, meritve vlažnih sten, pregled s termo kamero in svetovanje glede sanacije vlage po celotni Sloveniji. Brezplačno smo svetovali na več tisoč objektih.

Kreativnost in razvoj

V podjetju spodbujamo kreativnost in razvoj, še posebej na področju zelenih tehnologij. Odnosi med zaposlenimi so sproščeni in dopuščajo, ter hkrati podpirajo poslovno in osebno rast vsakega posameznika. Posledično je precej izboljšan odnos do dela, kar pripelje do povečanja kreativnosti in novih idej. 

Nova znanja odpirajo nove poti. Vlaganje v inovacije in marketing pa je proces, ki se nikoli ne konča in ga je potrebno vseskozi nadgrajevati, saj lahko le tako ostanemo v samem vrhu.

Približevalna stikala Ursa Induktivni senzor